Verlichting

Verlichting

Tegenwoordig drukken we op een knop en de verlichting gaat aan. Zo gemakkelijk is het natuurlijk niet altijd geweest. Verlichting heeft een enorme revolutie meegemaakt!

Waar het ooit begon met het stoken van een vuurtje om in het donker wat te zien, zijn we daarna via de kaars, naar de olielamp, terug naar de kaars, weer naar de olielamp, daarna de gaslamp, vervolgens de gloeilamp uiteindelijk beland bij het gebruik van LED lamp. Het rendement van de gloeilamp is vrij laag, de LED lamp is veel zuiniger en beter voor het milieu.

Vanaf 2012 mogen gloeilampen niet meer worden geproduceerd. Ze mogen alleen uit voorraad geleverd worden. Vanaf 2016 geldt hetzelfde voor hallogeenspotjes van 230 volt en vanaf 2018 voor hallogeen peertjes van 230 volt.

Verlichting

Vervangen verlichting

Ben van Schoor B.V. heeft veel ervaring met het vervangen van verlichting. Dit doen wij in woningen, maar voor veel VVE’s en woningbouwverenigingen ook complexmatig. Zo kunnen wij de verlichting van een heel complex vervangen naar LED verlichting. U kunt hierbij denken aan het vervangen van de verlichting (en armaturen) bij de in- en uitgangen, op galerijen en in portieken, maar ook aan de verlichting in kelderboxen, garages, tuinen of aan de noodverlichting. Voor elke ruimte hebben wij een passende oplossing.

Vragen of offerte opvragen?

Heeft u vragen naar aanleiding van de informatie op deze site, of wilt u een vrijblijvende offerte opvragen? Vult u dan onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op!